Musical

Musical Sunday #16

De musical Evita is een van de bekendste musicals van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice. De musical vertelt het verhaal van Eva Peron, een meisje uit een arm milieu dat niets liever wil dan actrice worden. Ze vertrekt naar Buenos Aires, waar ze kolonel Juan Peron leert kennen. Twee jaar later is ze de populairste first lady die Argentinië ooit gehad heeft. Ook wereldwijd is zij bekend.

Het bekendste nummer uit deze musical is een nummer wat iedereen wel eens gehoord heeft. De musical Evita kent veel uitvoeringen. Julie Covington was de eerste Evita ooit, waarna er vele in haar voetsporen zijn getreden. De musical werd ook verfilmd met Madonna in de hoofdrol.

Don’t cry for me Argentina  is ook een van de mooiste musicalnummers ooit gemaakt. Maar af en toe komt er een versie naar boven die je niet meteen verwacht. Dat had ik ook toen ik een paar weken geleden naar De Beste Zangers van Nederland zat te kijken. Jan Keizer koos uitgerekend dit nummer om het vervolgens in een heel nieuwe jasje te steken. En ik moet zeggen, ik vind het best een leuke versie geworden.

Advertenties

2 gedachten over “Musical Sunday #16

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s