Musical

Musical | The Sound of Music

TSOM

Voor dit seizoen kondigde Albert Verlinde ‘The Sound of Music’ maar weer eens aan. Alweer, dacht ik. Want in het seizoen 2008-2009 was is deze musical al te zien in Nederland. En van 2002 tot 2004 is de musical ook al te zien geweest, maar dan via Stage Entertainment. De vorige versie had ik al gezien, dus in eerste instantie wilde ik hem dit seizoen laten schieten. Maar ja, toch zat er een stemmetje in mijn hoofd wat zei dat ik hem toch echt wel wilde zien. The Sound of Music blijft gewoon een leuke tijdloze musical. Rond de kerst zit ik toch ook steevast voor de tv als de filmversie weer voor de zoveelste keer uitgezonden wordt. Dus zat ik afgelopen weekend in het theater te kijken naar Maria die ooit Liesl was, Liesl die ooit kleine Martha was en eigenlijk zou ik ook Moeder Overste gezien moeten hebben die ooit Maria was.

The Sound of Music is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Oostenrijkse Von Trapp familie. Maria wil heel graag het klooster in, maar is nog iets te wild voor het klooster. Moeder Overste vindt dat zij eerst echt moet onderzoeken of ze het kloosterleven echt wel wil. Ze stuurt Maria als gouvernante naar de Von Trapp’jes. Kapitein Von Trapp voedt zijn kinderen op militaire wijze op. Er is geen plaats voor leuk doen. Maria brengt daar verandering in. De kapitein ziet dit in eerste instantie niet zitten, maar ziet gaandeweg toch enige potentie in de aanpak van Maria. Ondertussen staat Oostenrijk op het punt om zich aan te sluiten bij nazi Duitsland. Kapitein Von Trapp is hier tegen en verzet zich zolang mogelijk met als gevolg dat de hele familie zal moeten vluchten.

De rol van Maria werd zaterdag gespeeld door Anouk Maas. Zij speelde in de vorige versie nog oudste dochter Liesl. Ze is zeer zeker gegroeid. Maria zet zij heel goed en geloofwaardig neer. De 16-jarige Vajèn van den Bosch neemt het stokje over van Anouk voor de rol van Liesl. Zij heeft nu al een behoorlijk CV op gebouwd en zij is zeer geschikt voor de rol van Liesl. De rol van Moeder Overste werd gespeeld door understudy Saskia Shäffer. Zij verving Maaike Widdershoven. Voor Saskia is non spelen niets nieuws. In Sister Act zag ik haar al als de komische zuster Maria Patricia. Met de rol van Moeder Overste laat zij ook zien én horen dat zij ook goed inzetbaar is voor de serieuzere rollen. Haar vertolking van ‘Bergen of Dalen (Climb every mountain)’ ontroerde. Ook de rest van de cast was op z’n best.

Er waren hier en daar wel wat aanpassingen ten opzichte van de film en volgens mij ook ten opzichte van de vorige versie. Maar dat deed niets af van het verloop van het verhaal. Het maakt het geheel wat sneller. The Sound of Music blijft leuk. De liedjes werken nog altijd heel aanstekelijk. De musical is echt een aanrader. Ik kan niet wachten tot de volgende versie. Misschien met Vajèn als Maria? Tot die tijd ga ik met kerst gewoon weer voor de tv zitten.

 


Wat: The Sound of Music

Waar: Theaterhotel ‘De Oranjerie’ te Roermond

Genre: Musical

Wanneer: nog te zien t/m mei 2015

Producent: Albert Verlinde Entertainment

Met: Anouk Maas, Maaike Widdershoven, Vajèn van den Bosch, Ad Knippels, Martijn Vogel, Cindy Bell, Tony Neef e.a.

Waardering: 5/5 sterren

Advertenties

Een gedachte over “Musical | The Sound of Music

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s