Boek

Boek | De Hongerspelen

HS1
Het is alweer een tijd geleden dat ik de boeken van ‘De Hongerspelen’ trilogie heb gelezen. Afgelopen week kwam de verfilming uit van ‘Spotgaai’. Hoog tijd dus om nog even een opfriscursus te doen. Te beginnen bij boek 1. Bij ‘De Hongerspelen’ had ik behoorlijk wat moeite om het weg te leggen. Het is ontzettend spannend.

Het boek zelf bestaat uit drie delen. Het verhaal speelt in de verre toekomst in het land Panem. Dit bevindt zich waar nu Noord-Amerika ligt. Het land bestaat uit 12 districten die strak onder de duim gehouden worden door het capitool. Dit capitool heeft het plan opgevat om de mensen te laten boete voor hun erbarmelijke leefomstandigheden. Uit ieder district worden 2 tieners gekozen in de leeftijd tussen 12 en 18 jaar. Deze worden in een kunstmatig aangelegde arena geplaatst. Doel is dat er maar 1 winnaar naar buiten komt. Wat dus betekent dat ze elkaar moeten vermoorden.

Hoofdpersoon en heldin in het verhaal is Katniss Everdeen. Zij besluit om de plaats van haar zusje in te nemen tijdens de Hongerspelen. Zij komt uit voor district 12, een van de armste districten in het hele land. De andere is Peeta Mellarck. Dit is in eerste instantie niet echt de favoriet van de koele Katniss. Samen zullen ze ten strijde trekken tegen de andere 11 districten.

Het verhaal is ontzettend spannend geschreven. De schrijfster laat het ook niet na om alles tot in detail te omschrijven. De omschrijving van de arena op zich en de omgeving gaat nog wel. Maar er wordt ook compleet uit de doeken gedaan hoe de kinderen elkaar afslachten om maar zoveel mogelijk kans te maken om te winnen. Dit valt eigenlijk onder de categorie Young Adult, maar ik denk dat volwassenen dit boek ook ontzettend spannend vinden. Er zit wel 1 nadeel aan het boek, het is dus het eerste deel van een trilogie. Je zult dus deel 2 en 3 ook moeten gaan lezen en geloof me, dat wil je!


Titel: De Hongerspelen

Auteur: Suzanne Collins

Uitgever: Van Goor

ISBN: 9789047508083

Aantal Bladzijde: 395

Genre: Young Adult

Waardering: 5/5 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s