Reizen

Canada | St. Lawrence River

Onze korte roadtrip door Canada is na Ottawa nog niet klaar. Vanuit Ottawa rijden we naar een klein plaatsje genaamd Rockport. Van hier uit maken we een rondvaarttochtje over de St. Lawrence River. We bevinden ons in het gebied van de duizend eilanden. Oftewel Thousand Islands. Van de dressing…dat heb je vast altijd willen weten waar die vandaan komt. Nou uit dit gebied dus. Ik heb de eilanden die we voorbij zijn gevaren en die in de verte te zien zijn niet geteld, maar het zijn er ontzettend veel.

Rivier3

De meeste eilanden zijn privé bezit. Op sommige eilanden kun je aanmeren om er rond te kijken. De eilanden variëren sterk in grootte. Sommige eilanden zijn groot genoeg voor een heel landgoed. Sommige eilanden zijn klein genoeg voor een huisje van 2 bij 2. Als je van rust houdt is dat ideaal natuurlijk.

Rivier2

Kijk overigens niet raar op dat als je ergens aanmeert dat je dan helemaal binnenste buiten gekeerd wordt omdat er midden op de steiger een grenspost staat. De St.Lawrence rivier vormt namelijk een natuurlijke grens tussen Canada en de VS. Dus zodra je voet aan wal zet, zul je door de paspoortcontrole moeten.

Rivier1

Wij houden het bij een kort vaartochtje, waarbij we niet uitstappen. We genieten alleen maar van het uitzicht. In de verte zou je zelfs nog een enorm containerschip kunnen zien varen. Het is een raar gezicht om zo’n giga schip door zo’n natuurgebied te zien varen. Maar de rivier vormt ook de verbinding tussen de havens aan de oostkust en de grote meren, dus af en toe komt er een containerschip langs die op weg is naar de grote meren.

Als we allemaal weer vaste grond onder onze voeten hebben, kunnen we weer verder. Ons eindpunt van de dag is Toronto. Maar daarover lees je de volgende keer.

Advertenties

2 gedachten over “Canada | St. Lawrence River

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s