Reizen

Verenigde Staten | Boston

Boston1

De korte tijd in New York zit erop. Het is tijd om verder te reizen. De rest van de reis reizen we in groepsverband in een bus verder. We reizen met een internationaal gezelschap. De reisleiding is zowel Nederlands als Engelstalig. Voor ons het voordeel dat we alles goed meekrijgen, aangezien wij wel Engels verstaan, maar de rest verstaat geen Nederlands. Met een propvolle bus vertrekken we vroeg in de ochtend noordwaarts richting Boston.

Tijdens de gehele reis kan ik als lijstjes liefhebber m’n lol op. We rijden namelijk door behoorlijk wat staten. Het lijstje lag al voor de vakantie klaar, eenmaal in de bus is het strepen maar. We kwamen aan in de staat New Jersey, gingen vervolgens naar New York. Onderweg naar Bosten kan ik Connecticut, Rhode Island en Massachusetts afvinken. In tegenstelling tot de westkant van de VS, zijn de staten aan deze kant een stuk kleiner dus  dat schiet lekker op.

Vanuit New York volgen we de interstate 95. Via New Haven  en Providence komen we laat in de ochtend aan in Boston. Een stad die ik tot nu toe alleen nog maar ken vanwege  de  Boston Teaparty en door de boeken/tv serie met Rizzoli en Isles in de hoofdrol van Tess Gerritsen. Als we eenmaal de bus uit zijn, valt me meteen op dat het heerlijk rustig is. Een verademing in vergelijking met New York. Het is er ook een stuk schoner.

Boston2

We bevinden ons in de haven van Boston bij de USS Constitution. Boston heeft een behoorlijke geschiedenis. De USS Constitution maakt daar deel van uit. Het is een van de eerste marine schepen van de US Navy. Het oorspronkelijke schip stamt uit 1797. De driemaster is volledig uit hout nagebouwd en is in volle glorie in de haven van Boston te bezichtigen. Voor de liefhebbers kun je er ook nog op. Tegenover de Constitution bevind zich de huidige marinewerf. Hier zijn marine schepen te zien van een wat meer recentere datum.

Voor de lunch gaan we richting het stadscentrum. Bij de Quincy Market kunnen we wat te eten kiezen. Als iemand hier met honger durft te vertrekken is dat wel een heel slechte eter. De Quincy Market is een grote overdekte eethal, met daarin allerlei soorten keuzes aan eten uit alle windstreken. Van salades tot sandwiches tot sushi en ga zo maar door. Je kunt binnen zitten, maar dat is wel snel vol doordat het er behoorlijk druk is. Bij mooi weer kun je rustig buiten eten op het gezellige plein rondom de markthal. Hier bevinden zich ook nog wat restaurants en leuke winkeltjes.

Na de lunch verzamelen we ons bij Faneuil Hall. Dit is het oude stadhuis en ligt tegenover Quincy Market. Vanaf hier lopen we een stuk van de Freedom Trail. De Freedom Trail is  een historische wandelroute die door Boston loopt. Over de stoep is een rode lijn getrokken, dit markeert de route. Onderweg kom je langs alle historische plekken van Boston. De Europese invloeden zijn hier goed te merken in de gebouwen. We eindigen de korte wandeltocht op de Boston Common, het oudste stadspark van Amerika. We maken nog een laatste stop bij de Trinity Church een prachtige historische kerk.

Boston3

Wij zijn de stad rond getoerd met onze bus, maar Boston heeft ook een leuke andere manier om de stad rond te toeren. De  bus en metro  zijn er natuurlijk, maar je hebt ook de trolleys van ‘Old Trolley Tours’. In Boston hebben we ze niet meegemaakt, maar wel in Washington. Het is een hele leuke manier om de stad te verkennen. Het zijn omgebouwde oude trammetjes die verschillende routes door de stad rijden. Als de chauffeurs in Boston net zo gezellig zijn als in Washington is het echt de moeite waard. De chauffeurs fungeren namelijk ook als gids. Bij de belangrijke punten geven ze je op de welbekende enthousiaste Amerikaanse manier de nodige informatie.

Advertenties

Een gedachte over “Verenigde Staten | Boston

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s