Boek·Tag

Tag | Goodreads

goodreads

Vandaag weer een tag. Dit keer is het de Goodreads Tag. Deze heb ik al meerdere malen voorbij zien komen. Ik hou al een aantal jaar mijn boeken bij op deze site en ik moet zeggen dat ik het best een handige site vind. Dus dacht ik, laat ik deze tag dan ook maar eens invullen.

1. What was the last book you marked as ‘Read’ ?

Dat is ‘Spotlight’ van Joyce Spijker. Die gaf ik 4 sterren. Binnenkort lees je hiervan een uitgebreide review.

2. What are you ‘Currently Reading’ ?

Op het moment lees ik twee boeken tegelijk. Ik neem altijd een boek mee in de trein als ik naar het werk ga. Die laat ik dan in de tas zitten. Voor thuis heb ik dan een ander boek. Mijn trein boek is ‘De Vuurtorenwachter’ van Camilla Läckberg. Mijn thuisboek is nu ‘7 dagen’ van Deon Meyer.

3. What was the last book you marked as ‘To-Be-Read’ ?

Mijn ‘To-Be-Read’ blijft maar groeien. Maar dat probleem zal ik ongetwijfeld niet alleen hebben. Het laatste boek wat ik toegevoegd heb, is ‘Dubbelspel’  van Eline Stiekema.

4. What book do you plan on reading next?

Ik ben heel slecht in het plannen van boeken. Dan denk ik dat ik een boek ga lezen, maar uiteindelijk ga ik toch weer voor een ander boek. Maar ik heb nog één biebboek liggen. Dat is ‘Miss Verstand’ van Astrid Harrewijn. Dat is dan het eerst volgende boek.

5. Do you use the star-rating system?

Het sterrensysteem gebruik ik altijd. Ik vul altijd eerst de sterren in. Op een later tijdstip volgt een uitgebreide review.

6. Are you doing a 2014 reading challenge?

Voor het derde jaar op rij doe ik deze uitdaging. Ik heb hem ingesteld op het lezen van 60 boeken dit jaar. Op het moment loop ik 1 boek voor op schema volgens Goodreads. Dat is best wel netjes.

7. Do you have a wishlist?

Die heb ik wel, maar die zit in mijn hoofd. Die staat niet op Goodreads. Ik koop eigenlijk ook niet zo heel veel boeken. Ik ga vaker naar de bieb. Als ik het boek (of schrijver) echt goed vind dan koop ik pas een boek.

8. What book do you plan on buying next?

Ik heb net ‘Verslingerd’ van Lisette Jonkman en ‘Veroordeeld’ van Karin Slaughter gekocht. Maar ook hier heb ik niet echt een planning voor. Ik wil nog wel de ‘Game of Thrones’ reeks in mijn kast hebben staan.

IMG_20140604_141519

9. Do you have favourite quotes on GoodReads?

Ik heb er wel een aantal geliked. Het zijn vooral quotes uit Harry Potter en andere fantasy boeken. Maar er zitten ook nog andere mooie tussen:

“Think of all the beauty still left around you and be happy.” – Anne Frank

“It matters not what someone is born, but what they grow to be”. – J.K. Rowling

“Be yourself; everyone else is already taken”. – Oscar Wilde

 

10. Who are your favourite authors?

J.K. Rowling, Terry Goodkind, George R.R. Martin, Karin Slaughter, Sophie Kinsella, Lisette Jonkman. Ik kan eigenlijk nog wel even doorgaan, maar dan wordt deze post zo lang 🙂

11. Have you joined any groups?

Nee, eigenlijk niet. Ik scroll er af en toe wel eens door heen. Maar ik ben geen lid. Als je dan lid bent, moet dat ook allemaal weer bij gaan houden.

 

 

Advertenties

5 gedachten over “Tag | Goodreads

  1. Dubbelspel heb ik ook nog liggen om te lezen en Verkikkerd heb ik nu van de bieb, iedereen is er zo enthousiast over dat ik dacht: ik moet het ook maar eens proberen :).

    1. Klopt. Ik was al bij Crimezone aangemeld, dus ik heb automatisch een Hebban account. Ik ben er nog niet aan toegekomen om Hebban grondig te onderzoeken 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s