Reizen

Zuid-Afrika | Stellenbosch

Vandaag het laatste deel van mijn vakantie in Zuid-Afrika. Voor we het vliegtuig naar huis pakken, staat er nog één ding op het lijstje. Dat is Stellenbosch. Een historisch wit universiteitsstadje. Het ademt geschiedenis met zijn Hollands aandoende huisjes. We hebben hier tijd om te lunchen en een korte wandeling te maken. We komen terecht bij Oom Samie se Winkel. Het is een leuk winkeltje waar ze werkelijk van alles hebben. Kruiden, snoepjes, boeken, kleding. Werkelijk alles.

S1

Stellenbosch ligt midden in hét wijngebied van Zuid-Afrika. De streek barst dan ook van de wijnboerderijen. Wij bezoeken Neethlingshof. We krijgen een rondleiding door de boerderij. Er wordt uitgelegd hoe ze daar de wijn maken. Aansluitend hebben we een wijnproeverij. We proeven een zestal wijnen, die bij mij niet allemaal even goed in de smaak vallen. Hiermee sluiten we ook echt de reis af.

S3

We gaan nog terug naar Kaapstad om op het Waterfront wat te eten. We eindigen bij de meest traditionele tent die je je kunt bedenken, namelijk McDonalds! Na het eten gaan we richting de bus die ons naar het vliegveld brengt. Wij vertrekken met het laatste vliegtuig van de dag, dat ook nog eens vertraging heeft. Dus om half twaalf  ’s avonds kunnen we instappen. Verder weet ik niet veel meer, aangezien ik meteen afreis naar dromenland. Als ik wakker wordt vliegen we weer boven het Europese vasteland. Laat in de morgen landen we op Schiphol.

S2

Dan heb ik alleen nog een vrij lange treinreis voor de boeg. Tijdens de rit laat ik deze prachtige reis nog even op me inwerken. Wat heb ik veel gezien en wat heb ik veel gedaan. Pas tijdens het maken het verslag besefte ik me ook pas hoeveel indrukken ik heb op gedaan en hoeveel ik echt gezien en gedaan heb. Het land Zuid-Afrika kan ik iedereen van harte aanbevelen.

 

Advertenties

4 gedachten over “Zuid-Afrika | Stellenbosch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s