Reizen

Zuid-Afrika | Robbeneiland

R!

Tijdens mijn verblijf in Kaapstad bezocht ik ook Robbeneiland. Het wereldberoemde gevangeniseiland waar Nelson Mandela vast heeft gezeten. Vanuit het Robben Island museum aan het Waterfront vertrekt de veerpont richting het gevangeniseiland.

R2
Robben Island Mandela Gateway

Onze reisleidster koopt eerst nog onze kaartjes en dan kunnen we in de rij gaan staan voor het instappen. Met enige vertraging meert de boot aan. Voordat we instappen, moeten we nog even langs de detectiepoortjes.

Eenmaal op de boot kun je op het bovendek gaan zitten of binnen. Voor het bovendek moet je wel als eerste in de rij staan, want er is maar beperkt plaats. Als je last hebt van zeeziekte zorg dan dat je buiten zit. Binnen zijn wel papieren zakjes aanwezig voor het geval dat.

R4
Robben Island is in zicht

Op het eiland kun je ervoor kiezen om een bustour te maken en daarna een rondleiding door het gevangeniscomplex of andersom. Wij gaan voor de eerste optie. Met een gids rijden we over het eiland. De gids geeft tekst en uitleg over het eiland zelf. Het eiland is groter dan ik had verwacht. Onderweg stappen we nog even uit voor wat uitzichtfoto’s op Kaapstad.

R3
Uitzicht

Na de busrit krijgen we een rondleiding door de gevangenis waar Nelson Mandela vast heeft gezeten. De rondleiding wordt gegeven door een ex-gevangene die tegelijk met Mandela heeft gezeten. We hadden wel de pech dat we vrij weinig tijd hadden voordat de boot weer vertrekt.Onze gids kan dus niet helemaal uitgebreid vertellen over zijn tijd hier en over wat we precies zien. Wat wel jammer was, want het is echt heel interessant.

R5
De toegangspoort naar het eiland

Wel vertelt hij ons hoe het boek  ‘De lange weg naar vrijheid’ is ontstaan en hoe dat boek uiteindelijk uitgegeven wordt. Ik heb het boek gelezen nadat ik op Robbeneiland ben geweest. Achteraf had ik het misschien beter van te voren kunnen lezen. Het gaat dan toch net wat meer leven.

R6
Mandela’s cel

Als laatste lopen we nog langs de cel waar Mandela vast heeft gezeten. Dan is de tour voorbij en mogen we van de gids zelf ervaren hoe het is om de weg naar vrijheid te lopen. We lopen vanaf de gevangenis door de poort richting de boot die ons weer terugbrengt naar het vaste land.

N

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s