Reizen

Zuid-Afrika | Panoramaroute

P1

Vandaag het volgende deel van mijn reis door Zuid- Afrika. Tussen de safari’s door reden we nog door een mooi stukje natuurschoon. We reden langs de panoramaroute in de noordelijke Drakensbergen. Deze toeristische route is eigenlijk een must. Trek er gerust een volledige dag vooruit. Die tijd had ik helaas niet, maar ik heb wel de belangrijkste bezienswaardigheden kunnen zien.

De eerste stop is God’s Window. Op dit uitzichtpunt kun je kilometers ver kijken. Je kunt het Krugerpark zien liggen en zelfs Mozambique. Als het zicht goed is, ten minste. Als we daar aankomen is het behoorlijk heiig en zien we alleen een behoorlijke witte waas. Maar toch is het uitzicht op een bepaalde manier mooi.

P3
God’s Window

We rijden verder naar de  Lisbon Waterfalls. Een van de vele mooie watervallen die het gebied rijk is. We zijn op dat moment de enige toeristen, maar aan de standjes met wederom Afrikaanse spulletjes merken we dat ook hier wel vaker mensen langs komen om van het prachtige uitzicht te genieten.

P4
Lisbon Waterfall

De waterval nodigt uit om een uitgebreide fotosessie te houden. Heel klein minpuntje is dan wel weer dat we net voor het regenseizoen de waterval bezoeken. De waterval is prachtig, maar een rommelende grote massa water ziet er toch altijd wel weer een stuk imposanter uit.

 

P5
Kolkgaten Bourke’s Luck Potholes

Derde stop is Bourkes Luck Potholes. De Blyde River en de Treurrivier komen hier samen. Door het kolkende water zijn hier meters diepe gaten ontstaan.

P6

 

Dan rijden we weer verder naar de volgende stop: Three Rondavels. Dit zijn drie naast elkaar staande ronde heuvels. Ze lijken een beetje op de traditionele hutten van de verschillende Afrikaanse stammen. Vanaf de verschillende uitkijkpunten hebben we mooi zicht op deze drie heuvels. Ook hebben we een geweldig uitzicht op de Blyde River Canyon. De derde grootste kloof ter wereld.

P2
Three Rondavels

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s