Boek

Boek | Morgen ben ik weer thuis

Morgen ben ik weer thuis

De 11-jarige Britt komt niet meer thuis na haar turnles. Haar moeder is ten einde raad en schakelt de politie in. Al snel wordt duidelijk dat het gaat om een vermissing. Britt woont samen met haar moeder in Alkmaar. Haar vader kent ze niet, hij zit al tien jaar in de gevangenis. Rechercheur Lois wordt op de zaak gezet. Er komen al snel allerlei aanwijzingen binnen over een man die in de struiken bij de turnschool stond. Niet veel later komen ze een bestelbusje op het spoor in Eindhoven. Dit wijst uiteindelijk op een ontvoering naar het buitenland. Klein probleem is wel dat Lois daar eigenlijk helemaal geen bevoegdheden heeft. Maar daar weet ze wel een mouw aan te passen.

Dit boek is een vervolg op ‘Niemand Vertellen’. De boeken zijn deel van een serie over rechercheur Lois. Het eerste boek heb ik niet gelezen. Ik wist ook niet dat dit boek een vervolg daarop was. Het is dan ook goed los van elkaar te lezen. Ik had niet het idee dat ik iets miste in het leven van Lois. Wat ik wel miste was iets van diepgang in het verhaal zelf. Het boek is vrij makkelijk geschreven. Voordeel is wel dat je zo uit hebt, ideaal voor even tussendoor. Het verhaal is op veel punten ook vrij ongeloofwaardig en voorspelbaar. Vanaf de eerste pagina wist ik al wie er achter zat en helaas bleek dat ook zo te zijn. Er wordt heel veel vanuit het oogpunt van Britt verteld en dat komt ook wat kinderlijk over, dat haalt de spanning er een beetje uit.

Misschien dat dit beter past in het genre Young Adult of roman in plaats van literaire thriller. Maar misschien ben ik ook wel een beetje verwend met Karin Slaughter, dat is geheel andere koek. Voor degene die houden van niet al te veel spanning of degene die gewoon iets zoeken wat lekker weg leest is dit wel een aanrader.


Titel: Morgen ben ik weer thuis

Auteur: Simone van der Vlugt

Uitgever: Anthos

ISBN: 9789041424143

Aantal Bladzijde: 277

Genre: Literaire Thriller

Waardering: 2/5 sterren

 

Advertenties

2 gedachten over “Boek | Morgen ben ik weer thuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s