Boek

Boek | Daglicht

Dit boek is een aanrader! Zo, dat heb ik maar alvast gezegd. Tot nu toe vond ik de thrillers van eigen bodem niet zo heel boeiend. Ze zijn leuk voor op het strand, maar meer ook niet. Dat dacht ik nu van te voren dus ook. Ik heb meerdere boeken van Marion Pauw gelezen en die vielen namelijk ook in die categorie. De verbazing was dan ook groot, toen ik dit boek uit had. Een briljant boek met een ontzettend spannend plot.

De jonge advocate Iris probeert haar carriére als advocate zo goed mogelijk te combineren met het opvoeden van moeilijk opvoedbare zoontje Aron. Dit is niet altijd makkelijk, maar ze probeert er het beste van te maken. Wonderbaarlijk genoeg is Aron bij haar moeder altijd in goede handen. Iris zelf heeft niet zulke goede ervaringen met haar moeder. Ze vraagt zich ook af of ze haar moeder eigenlijk wel goed kent.

Afwisselend met het verhaal van Iris, komt het verhaal van Ray naar voren. Ray is veroordeeld voor de moord op zijn buurvrouw en haar dochtertje. Hij komt terecht in een TBS kliniek, waar hij het nodige te verduren krijgt. Zelf blijft hij volhouden dat hij onschuldig is, maar zijn verklaringen en de bewijzen zijn te belastend om hem vrij te laten. Door omstandigheden, besluit Iris als advocate van Ray het dossier te heropenen. Met alle gevolgen van dien.

Zoals gezegd is dit boek een aanrader. Ik vind het tot nu toe veruit het beste boek van Marion Pauw. Het leest vlot weg. Je wilt gewoon weten hoe het zit. De afwisselende verhaallijnen van Iris en Ray maken het extra spannend. Tijdens het lezen heb je zelf verschillende verdachten in je hoofd, maar uiteindelijk is het geen van die personen. Uiteindelijk blijkt het toch iemand te zijn die je totaal niet verwacht.

Het boek is inmiddels ook verfilmd en draait binnenkort in de bioscoop met Angela Schijf in de rol van Iris. Als de film net zo goed is gemaakt als het boek, dan belooft het heel veel goeds.


Titel: Daglicht

Auteur: Marion Pauw

Uitgever: Anthos

ISBN: 9789041410733

Aantal Bladzijde: 308

Genre: Literaire Thriller

Waardering: 5/5 sterren

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s