Boek

Boek | Blue Curacao

Hannah leert Koen tijdens een vrijdagmiddagborrel kennen. Tien maanden later besluiten ze al dat ze voor elkaar gemaakt zijn en stappen ze in het huwelijksbootje. Een vrij somber aangekleed bootje is het wel met alleen de ambtenaar van de burgerlijke stand, twee medewerkers als getuige en natuurlijk zij tweën. De familie en vrienden worden pas op de hoogte gesteld als zij lang en breed van hun huwelijksreis genieten op Curaçao. De familie van Hannah vind het eigenlijk maar niets dat ze met Koen trouwt. Koen valt niet echt in de smaak. Vooral Hannah’s moeder maakt zich zorgen.

Tijdens het snorkelen verdwijnt Koen plotseling. Hannah is ten einde raad en schakelt de politie in. Helaas doet voor Hannah doet de politie het lekker rustig aan. Hannah besluit zelf ook naar Koen te gaan zoeken. Maar tijdens het zoeken komt ze toch dingen tegen die ze eigenlijk niet zou willen weten. Kent ze Koen eigenlijk wel goed genoeg na tien maanden samen te zijn?

Het boek leest lekker weg en is ideaal vakantievoer. Het is simpel geschreven, waardoor je vrij snel uit hebt. Maar een echte thriller is het niet. Er zit wel enige spanning in, maar toch komt het niet helemaal uit de verf. Dat komt misschien omdat er niet zo heel veel personen in voorkomen. Het verhaal is hierdoor een tikkeltje voorspelbaar. Je hoopt dat er nog ergens iemand het verhaal ingeschreven wordt die het dan gedaan zou hebben, maar dat gebeurt niet.

Bij het lezen van boeken heb ik nooit echt gerichte irritaties richting de hoofdpersonen. Maar tot mijn verbazing had ik dat nu wel. Ik heb me behoorlijk geirriteerd aan Hannah. Ze is wel heel erg naïef. Na tien maanden al trouwen met iemand die je eigenlijk nog niet echt goed kent. Ik zou het niet doen in ieder geval.

Toch geef ik het boek 3 sterren mee. 2 sterren voor het verhaal zelf en nog een ster extra omdat het uiteindelijk toch wel ideaal voer is voor in de vakantie. Even verstand op nul en lekker lezen.


Titel: Blue Curacao

Auteur: Linda van Rijn

Uitgever: Marmer

ISBN: 9789460681387

Aantal Bladzijde: 256

Genre: Literaire thriller

Waardering: 3/5 sterren

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s