Boek

Boek | De Urenfabriek

Felice is helemaal klaar om te beginnen als advocaat-stagiaire bij hét hipste advocatenkantoor op de Amsterdamse Zuid-as. Ze kan niet wachten haar studie eindelijk in de praktijk te brengen. Omdat ze ergens moet beginnen, begint ze op de afdeling arbeidsrecht. Ze komt te werken voor Ria de Roos. Maar dan komt Fleur erachter dat het werken als advocaat niet altijd rozengeur en maneschijn is. Ria zadelt haar al meteen op met stapels dossiers en laat haar zelfs kopjes koffie halen. Het is niet direct wat Fleur in gedachten had, bij een flitsende carriére als stagiaire. Maar ze slaat zich er toch doorheen, ondanks dat ze haar privéleven op een laag pitje moet zetten. Gelukkig werken er ook de nodige mannen op kantoor. Felice valt uitgerekend voor Simon, een getrouwde man die ook nog eens een kindje verwacht. Is het leven van een hippe advocaat wel wat Felice de rest van haar leven wil leven?

Met veel plezier heb ik dit boek gelezen. Het is een chicklit met alle ingrediënten wat daarvoor nodig is. Omdat Felice te maken heeft met een hoogst irritante en bazige baas, heeft het ook wel een beetje weg van ‘The Devil wears Prada’. In tegenstelling tot de meeste chicklits is Felice geen dom gansje dat alles maar over zich heen laat komen. Ze is zelfverzekerd genoeg om haar eigen pad te kiezen.

Het verhaal is goed geschreven. Zo goed zelfs dat ik af en toe zelfs medelijden kreeg met Felice. Ik heb me ook behoorlijk geïrriteerd aan sommige andere personages. Ik denk dat er ook zeker enige waarheid in zit met betrekking tot het werken op een groot advocatenkantoor. Maar deze onmenselijke werktijden zullen niet alleen op zo’n kantoor voorkomen. Daarom is dit boek voor iedereen leuk om te lezen.


Titel: De Urenfabriek Auteur: Fleur Brockhus Uitgever: The House of Books ISBN: 9789044333855 Aantal Bladzijde: 320 Genre: Chicklit Waardering: 3/5 sterren

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s