Boek

Boek | Zwart water

Frederique van Ostende is een beroemd violiste. Wereldwijd speelt ze de zalen plat. Haar man Davide Vianello is zeer succesvol als een van de bedenkers van een waterproject om de stad Venetië te redden van het hoge water. Beide zijn dus zeer succesvol. Beide gebruiken hun carriére echter om een ingrijpende gebeurtenis te verwerken. Als er in korte tijd drie moorden worden gepleegd, leidt het spoor steeds meer richting Frederique en Davide. Inspecteur van Aerendonck staat voor een groot raadsel.

Enkele jaren geleden las ik al het boek ‘In vreemde handen’ van dezelfde schrijfster. Dat vond ik een ontzettend goed boek. Het heeft even geduurd voordat ik weer een boek van haar las, maar toen ik ‘Zwart Water’ in de bieb zag liggen heb ik het meteen meegenomen. En ook dit boek is heel erg aan te raden.

Het heeft wel even geduurd voordat ik in het verhaal zat. Het komt vrij traag op gang. Dat komt misschien ook wel door het gebruik van de ik-persoon. Ik heb ook wel de neiging gehad om het weg te leggen, maar ik heb toch doorgezet. Er zat toch iets in waardoor ik door wilde lezen. Ik ben toch wel blij dat ik dat gedaan heb, want dit boek zit heel goed in elkaar.

In totaal bestrijkt het boek een periode van ongeveer drie maanden. Het verhaal begint eind oktober wanneer de eerste moord gepleegd is. Daarna worden tegenwoordige tijd en het verleden in rap tempo afgewisseld. Het is wel even schakelen, maar hierdoor blijft het wel spannend. Ook wordt het levensverhaal van Frederique verweven in het verhaal. Beetje bij beetje kom je erachter, waarom er zoveel verdriet in haar leven zit. Van voorspelbaarheid is geen sprake. De schrijfster gooit er wel een aantal verdachte personen in, om vervolgens met een totaal onverwachte ontknoping te komen. Ik heb dit boek met plezier gelezen, het is een echte aanrader voor de thriller liefhebber.


Titel: Zwart Water

Auteur: Corine Hartman

Uitgever: Karakter Uitgevers

ISBN: 9789061126577

Aantal Bladzijde: 303

Genre: Literaire Thriller

Waardering: 4/5 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s