Boek

Boek | Nacht in Parijs

Chantal Zwart is een freelance journaliste die in Parijs woont en werkt. Ze werkt voor een internet nieuwssite en ze werkt aan een boek over de studentenopstand in 1968. Midden in de nacht krijgt ze een telefoontje van Naomi, een oud studiegenootje van haar. Na een gezellig avondje bij een galerie, gaat ze met een knappe man mee naar zijn huis. Dezelfde avond nog overlijdt de man aan een hartaanval. In paniek rent Naomi weg en belt Chantal. Ze gaat met haar verhaal naar Chantal, die komt er al snel achter dat het gaat om een bekende Franse politicus. Al snel komt Chantal erachter dat de gebeurtenissen van die nacht het begin zijn van een groter geheel. Ze besluit op onderzoek uit te gaan en komt een hoop te weten wat ze eigenlijk liever niet had geweten.

Ik las dit boek een paar weken geleden. Ik vond het een ontzettend spannend boek. Toen ik begon met lezen, moest ik er wel even in komen. Normaal gesproken zijn boeken met het predikaat ‘literaire thriller’ niet zo literair achtig. Maar bij dit boek had ik voor het eerst wel dat idee. Maar als je eenmaal aan het lezen bent, wordt het steeds beter om doorheen te komen. Dit komt ook omdat het verhaal ook spannend blijft. Zelfs de in eerste instantie wat vage dagboekfragmenten uit 1968 krijgen uiteindelijk een plaatsje.

Het verhaal wordt goed opgebouwd. Het wordt verteld vanuit verschillende standpunten, waardoor het geen moment verveelt. In de hoofdlijnen gaat het om Chantal, die uit wil zoeken of het verhaal van Naomi wel waar is. Daartussen door komt Milos, een huurmoordenaar die bezig is met zijn laatste opdracht. Hij wil niets liever dan met zijn vriendin een rustig leven leiden. Als derde komt de positie van de Roma in Parijs nog aan de orde. Uiteindelijk komen al deze verhaallijnen bij elkaar in een spannend laatste hoofdstuk.

Ik heb nog nooit eerder een boek van Michael Berg gelezen. Het personage Chantal komt in meerdere boeken voor. Voor mij was het voor het lezen van dit boek geen probleem, maar ik ga wel eens op zoek naar de andere boeken van deze schrijver.


Titel: Nacht in Parijs

Auteur: Michael Berg

Uitgever: The House of Crime

ISBN: 9789044339314

Aantal Bladzijde: 416

Genre: Literaire Thriller

Waardering: 5/5 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s